Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού σε Τήνο και Κύθνο

Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού σε Τήνο και Κύθνο

Περιοδεία πραγματοποίησε στην Τήνο και την Κύθνο, κατά το διάστημα από 19/4 έως 22/4 και την 24/4 αντίστοιχα, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Μαραγκός.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα δύο νησιά, ο κ. Μαραγκός είχε τη δυνατότητα να συναντήσει τους συντονιστές κ.κ. Γιάννη Κελαδίτη και Γιώργο Ηλιού και μέλη των συντονιστικών των δύο νησιών, συζητώντας μαζί τους οργανωτικά και λοιπά θέματα ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, να πραγματοποιήσει επαφές με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικότητας καθώς και να ανταλλάξει απόψεις με επιχειρηματίες, πολίτες, φίλους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επισημαίνεται ότι, ο κ. Μαραγκός πραγματοποίησε από κοινού επαφές, τόσο στην Τήνο όσο και στην Κύθνο, με τις συνυποψηφίους του, στο ψηφοδέλτιο Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρία Χανιώτη και Ειρήνη Βλαστάρη αντίστοιχα.

Στην Τήνο, ο κ. Μαραγκός, πραγματοποίησε συναντήσεις με Προέδρους Κοινοτήτων αλλά και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Τήνου επισκεπτόμενος πολλά χωριά και οικισμούς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στο σύνολο της γεωγραφικής του περιφέρειας, αντάλλαξε απόψεις με επιχειρηματίες του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα ενώ έδωσε το παρόν σε παραδοσιακά πανηγύρια που, ιδιαίτερα την Λαμπροβδομάδα, είναι καθημερινά και σκοπό έχουν αφενός να αναδείξουν τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις και αφετέρου να προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών τονώνοντας την οικονομία του νησιού. 

Στην Κύθνο, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη, τον Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αντάλλαξε απόψεις με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου, συνάντησε τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Κων/νο Φιλιππαίο ενώ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού.

Ως κύρια θέματα, στην ατζέντα των συναντήσεων, ιεραρχήθηκαν, μεταξύ άλλων, η βελτίωση έργων υποδομής στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας, το μείζον ζήτημα της κατάργησης του εξεταστικού κέντρου για τις πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο νησί, η έλλειψη χωροταξικού σχεδίου και η απαγόρευση δόμησης σε οικόπεδα και γεωτεμάχια που δεν έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο δρόμο σε συνέχεια δικαστικής απόφασης του ΣτΕ, η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τον λιμένα του Πειραιά κλπ.

Ο κ. Μαραγκός, αφού κατέγραψε τα σημαντικότερα ζητήματα όπως προαναφέρθηκαν, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις προγραμματικές θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τα ζητήματα της υγείας, της νησιωτικότητας και της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών, της χρηματοδότησης επενδύσεων και υποδομών μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας δεσμευόμενος να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία μαζί τους με σκοπό την αποδοτικότερη επίλυσή τους.