Γιώργος Μαραγκός

Γιώργος Μαραγκός

Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων

Βιογραφικό Γιώργου Μαραγκού:
Ο Γιώργος ΜΑΡΑΓΚΟΣ γεννήθηκε στην Σύρο στις 29 Σεπτεμβρίου 1969. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε οργανισμούς, φορείς και επαγγελματικές ενώσεις όπως:
• Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης (2014-2019)
• Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου (2014-2019)
• Πρόεδρος Παραρτήματος Κυκλάδων ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου (2014-2019)
• Αντιπρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) Κυκλάδων (2019-2020)
• Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου – Σύρου Ερμούπολης (2019-2022)
• Μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)
• Αντιπρόεδρος και μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κυκλάδων (2011-2015)

Στον επαγγελματικό στίβο εργάζεται σκληρά έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό:
2001-σήμερα: Εταίρος και διαχειριστής στην εταιρεία EXELIXIS – Σύμβουλοι Ανάπτυξης & Διοίκησης Έργων (www.exe-lixis.gr) με αντικείμενο την εκπόνηση τεχνικών και οικονομικών μελετών και την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου με εξειδίκευση στην ωρίμανση, διαχείριση και παρακολούθηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων, που χρηματοδοτούνται από εθνικά και κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία και πρωτοβουλίες (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ) καθώς και ιδιωτικά κεφάλαια. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ελληνική επικράτεια, με έμφαση στις Κυκλάδες, και σήμερα θεωρείται εκ των πλέον αναγνωρίσιμων στο αντικείμενό της με πελατολόγιο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κυβερνητικούς φορείς, υπουργεία, διαχειριστικές αρχές, τραπεζικά ιδρύματα, ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες, ειδικότερα για τις Κυκλάδες, ξεπερνούν σε αριθμό τις 2.500 (ΜμΕ).

2014-2019: Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρος Παραρτήματος Κυκλάδων ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρος & μέλος ΔΣ Νομικών Προσώπων, Κληροδοτημάτων, Επιτροπών και θεσμικών οργάνων.

2019-2022: Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας και μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

2011-2015: Αντιπρόεδρος & μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τομέα ευθύνης τα αναπτυξιακά έργα του φορέα αλλά και αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες, μέσω ΕΣΠΑ και λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων, που αφορούσαν τις ΜμΕ, μέλη του Επιμελητηρίου, στις Κυκλάδες.

1995-2000: Στέλεχος και συντονιστής Τομέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογικών Εφαρμογών στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. – Σύμβουλοι Έργων & Μελετών, εταιρεία της τότε Νομαρχίας και των Δήμων και Κοινοτήτων των Κυκλάδων με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου και αντικείμενο την εκπόνηση μελετών ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, την ανάλυση, σχεδίαση και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων & δικτύων Η/Υ, την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων σε διευθύνσεις της Ε.Ε, την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων και προγραμμάτων (Β’ Κ.Π.Σ. 1994-1999, εθνικοί πόροι) κ.λπ.

1995-2011: Παράλληλη εξάσκηση ειδικότητας Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Πληροφορικής & Τηλεπ/νιών, ως ελεύθερος επαγγελματίας.

1995-2006: Διδακτική εμπειρία (>1.100 ώρες) στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Σύρου, σεμιναρίων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο κοινοτικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης των Κυκλάδων.

1995-1997: Συντάκτης, αρθρογράφος και συνεργάτης (αρθρογραφία και δημοσίευση πλήθους τεχνικών άρθρων) εξειδικευμένων εντύπων και περιοδικών, τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Μείνετε ενημερωμένοι για την δράση μου και από τα κοινωνικά δίκτυα:

Βρείτε με στο Facebook
Ακολουθήστε με στο  Instagram
Συνδεθείτε μαζί μου στο Twitter
Δείτε τα βίντεο μου στο Youtube

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής: Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.
Ξένες Γλώσσες: Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής.

Email: contact@giorgosmaragos.gr
Διεύθυνση: Χρούσσα, 841 00 Σύρος, Κυκλάδες