Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις επιλογές μας

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις επιλογές μας

Ο τοκετός είναι συνήθως μια επώδυνη διαδικασία που όμως, με την ολοκλήρωσή της, δημιουργεί μια νέα ζωή, κάτι όμορφο, καινούργιο, ελπιδοφόρο και κατά τεκμήριο πιο εξελιγμένο. Συμβάλει δε, σύμφωνα με τον Δαρβίνο, στην εξέλιξη της ίδια της ζωής.

Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τη διαδικασία μετασχηματισμού και προσαρμογής, στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της εποχής, την οποία βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αυτήν την περίοδο. Μια δύσκολη, πλην όμως αναγκαία κατάσταση, που αποτελεί πρόκληση και ισχυρό διακύβευμα όχι μόνο για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας συνολικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μια εμβληματική αδιαμφισβήτητα προσωπικότητα, που συνέδεσε την παρουσία του με τη διεύρυνση της αριστεράς, ενός κατά τεκμήριο και κατά παράδοση μειοψηφικού χώρου τον οποίο οδήγησε στη διακυβέρνηση της χώρας, έδειξε το δρόμο. Με απλά λόγια και κυρίως με πράξεις «παραμέρισε», αναλαμβάνοντας μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από όσο του αναλογούσε, προκειμένου να περάσει το κύμα της ανανέωσης και της εξέλιξης ενός πολιτικού φορέα ο οποίος καλείται, τα επόμενα χρόνια, να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Κάτι που ευχόμαστε και θα προσπαθήσουμε να συμβεί, προς όφελος της ίδιας της δημοκρατίας, της κοινωνίας αλλά και της χώρας μας.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Στέφανος Κασσελάκης, δημοκρατικά εκλεγμένος από μια πλατιά πλειοψηφία έδωσε ήδη ξεκάθαρα το στίγμα του μετασχηματισμού, της εξέλιξης και της προσαρμογής του κόμματος στα νέα δεδομένα. Παρότι, από την πρώτη στιγμή, πολεμήθηκε και λοιδορήθηκε με τρόπο πρωτοφανή, αήθη και έωλα επιχειρήματα, τόσο από το μιντιακό κατεστημένο όσο και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – γεγονός τραγικό – πρέπει να στηριχθεί, με κάθε τρόπο, ώστε να φέρει εις πέρας με επιτυχία αυτή τη δύσκολη, πρωτόγνωρη όσο και αναγκαία διαδικασία.

Διάβασα σήμερα την ανακοίνωση παραίτησης πλειάδας μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και μελών των ΟΜ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα εστιάσω στα επιχειρήματα και τις αιτιάσεις τους, τα οποία προσωπικά ουδόλως με πείθουν. Άλλωστε, οι πράξεις, οι στάσεις και οι συμπεριφορές καθενός κρίνονται νομοτελειακά από τον κόσμο και την ιστορία. Θα σταθώ μόνο στις αναφορές τους στο πρόσωπό μου όπου, ακόμη και σήμερα, δεν καταφέρνουν έστω και για τους τύπους να καμουφλάρουν την εμπάθεια και την εχθρικώς διακείμενη στάση τους. Αναφερόμενοι σε εμένα προσωπικά, με χαρακτηρίζουν ακόμη και σήμερα ως ένα δεξιό πολιτευτή τον οποίο επέβαλε στις Κυκλάδες, παρά τις αντιρρήσεις τους, ο τ. Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Αλέξης Τσίπρας.

Για πολλοστή φορά αναφέρω ότι αποτέλεσε τιμή για εμένα, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είμαι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων την οποία αποδέχθηκα με χαρά αλλά κυρίως ως ένδειξη υποχρέωσης και ευγνωμοσύνης για όλα όσα έπραξε ο ίδιος και η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής μου θητείας, για την Σύρο και τις Κυκλάδες. Η υποστήριξη και η ανταπόκριση την οποία έλαβα σε όσα αιτήματα είχα θέσει υπόψιν του, υπό την διπλή ιδιότητα του δημάρχου Σύρου αλλά και του Αντιπροέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ήταν αμέριστη. 

Προσωπικά, τοποθετώ τον εαυτό μου στον χώρο του προοδευτικού κέντρου και ποτέ δεν δήλωσα αριστερός. Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να μεταφέρω το μήνυμα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και της πρόσφυσής του στον χώρο της κεντροαριστεράς, στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων. Θέλω λοιπόν, για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω από καρδιάς τους περισσότερους από 3.000 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες οι οποίοι με πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν τις προσδοκίες τους στο πρόσωπο μου. Ένας αριθμός ψηφοφόρων πολύ μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς τη συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχα να αντιμετωπίσω εξαρχής την επιεικώς καχύποπτη, για να μην πω εχθρική και υπονομευτική στάση και συμπεριφορά της πλειοψηφίας των μελών της ΝΕ αλλά και αρκετών ΟΜ των Κυκλάδων. Ήταν τα μέλη που, από την πρώτη ημέρα παρουσίας μου στα όργανα του κόμματος, κραδαίνοντας το γνωστό και μη εξαιρετέο «αριστερόμετρο» αλλά και το «συμβόλαιο ιδιοκτησίας» του κόμματος αναφωνούσαν «τι δουλειά έχει στο σπίτι μας ο μουσαφίρης»;

Πολλά από αυτά τα μέλη, συνυπογράφουν σήμερα την επιστολή παραίτησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Είναι τα μέλη που ισχυρίζονται ότι αντέδρασαν και πάλεψαν ενάντια στον εκφυλισμό του κόμματος πολιτικά και οργανωτικά, αλλά δεν ακούστηκαν. Αγαπητοί «σύντροφοι» άραγε αναρωτηθήκατε ποτέ, μήπως εν τέλει, δεν εισακουστήκατε από την κοινωνία και όχι από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο με τις στάσεις και τις συμπεριφορές σας, εκούσια ή ακούσια, τελικώς καταφέρατε να υπονομεύσετε;

Και μπορεί εσείς να έχετε μάθει, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, να παλεύετε από θέσεις μειοψηφίας – ίσως τελικά αυτό να αποτελεί και επιλογή σας θα συμπληρώσω – όμως η κοινωνία και οι πολίτες έχουν ανάγκη από έναν ΣΥΡΙΖΑ, εκφραστή του κεντροαριστερού χώρου, ο οποίος θα αποτελεί εν δυνάμει κυβερνητική πλειοψηφία και όχι εκφραστή των μειοψηφικών κινημάτων. Έναν ΣΥΡΙΖΑ που να αφουγκράζεται τις αγωνίες της κοινωνίας, να έχει πρόγραμμα και λύσεις στα προβλήματά της και εν τέλει να θέλκει τους πολίτες με τον προγραμματικό του λόγο και το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Έναν πολιτικό φορέα σύγχρονο, γνήσιο εκφραστή της πατριωτικής κεντροαριστεράς που να ελκύει και τους «νοικοκύρηδες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο σ. Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ίδιος, ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, εξακολουθώ να δηλώνω παρών σε αυτήν την ελπιδοφόρα διαδικασία μετασχηματισμού και εξέλιξης για την οποία θα προσπαθήσω, στο μέτρο και το βαθμό που μου αναλογεί, να επιτύχει.

Καλή δύναμη λοιπόν, σε όλους όσους μένουμε για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια αλλά και σε όσους αποχωρούν ή μένουν μέχρι να φύγουν. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους μέσα από τις πράξεις και τις επιλογές μας.       

Γιώργος Μαραγκός

Μέλος ΟΜ Σύρου

τ. Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

τ. Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

Πολιτική ομιλία Γιώργου Μαραγκού στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο

Πολιτική ομιλία Γιώργου Μαραγκού στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο

Στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Μαραγκός, την κεντρική προεκλογική ομιλία του, την Τρίτη 16/5/2023. Η εκδήλωση έγινε με την αρωγή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου. Την έναρξη έκανε ο Συντονιστής της οργάνωσης Κώστας Βασιλάκης ενώ προλόγισε τον υποψήφιο βουλευτή, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Καίτη Γιαννακά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαραγκός, αφού άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταλήγοντας στα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξίζει και δικαιούται μια δεύτερη, ουσιαστικά όμως μία Πρώτη Ευκαιρία, για να κυβερνήσει χωρίς Τρόικα και μνημόνια, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Έχουμε το όραμα, γνωρίζουμε τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να ξαναφέρουμε στον τόπο το αίσθημα της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και της προκοπής.

Έχουμε τις ιδέες, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να κερδίσουμε αυτή την εκλογική μάχη.

Πάνω απ’ όλα, όμως, έχουμε με το μέρος μας την αλήθεια, το δίκιο, την αποφασιστικότητα, το πρόγραμμα, τους ανθρώπους για να την κερδίσουμε αυτή τη μάχη και να αλλάξουμε τον τόπο.

Στις 21 Μάϊου γυρνάμε τη πλάτη στην αδικία και λέμε ως εδώ γιατί πέρα από την Ελλάδα της αδικίας και της αισχροκέρδειας υπάρχει και η Ελλάδα της προκοπής και της δημιουργίας.

Η χώρα μας και οι πολίτες θα σταθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία. Είναι Αλήθεια ή συγκάλυψη. Είναι εντιμότητα, ή διαφθορά. Είναι Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Είναι Δικαιοσύνη ή αδικία.

Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά.

Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί και μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Θα γινόμαστε κάθε μέρα περισσότεροι, γιατί το ΜΑΖΙ των πολλών είναι η δύναμή μας.

Η δύναμή μας για να επαναφέρουμε:

  • τη Δικαιοσύνη στην Κοινωνία
  • τη Δικαιοσύνη για όλους
  • τη Δικαιοσύνη Παντού

Για μια νέα πολιτική αλλαγή.

Για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Το αξίζει ο τόπος μας, το αξίζουν η σημερινή και οι επόμενες γενιές.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το video της εκδήλωσης και την ομιλία του Γιώργου Μαραγκού στο κανάλι μας στο YouTube:

Άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες

Άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες

Ως μείζον ζήτημα έχει αναδειχθεί το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες, το οποίο, κατά το τελευταίο διάστημα, έχει καταστεί οξύτατο και έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Read More
Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού σε Νάξο και Κουφονήσι.

Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού σε Νάξο και Κουφονήσι.

Τετραήμερη περιοδεία, με την ευκαιρία της παρουσίασης του ψηφοδελτίου Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποίησε στη Νάξο και το Κουφονήσι, κατά το διάστημα από 3/5-6/5, ο υποψήφιος βουλευτής, Γιώργος Μαραγκός.

Read More
Συνέντευξη του Γιώργου Μαραγκού στο SYROS TV1 και στον Κομνηνό Στρογγύλη

Συνέντευξη του Γιώργου Μαραγκού στο SYROS TV1 και στον Κομνηνό Στρογγύλη

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί ως πολίτης, πήρα την απόφαση να συμπαραταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να αγωνιστώ, μαζί με χιλιάδες ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες αυτής της Χώρας, ώστε να πούμε “Ως εδώ”! Για να επικρατήσει: η #αλήθεια απέναντι στη #συγκάλυψη, η #εντιμότητα απέναντι στη #διαφθορά, η #δημοκρατία απέναντι στην #οικογενειοκρατία, το #δίκιο απέναντι στην #αδικία. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, όπως σθεναρά προπαγανδίζουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και οι εκφραστές της διαπλοκής και των συμφερόντων. Γιατί πολύ απλά αυτό τους συμφέρει και αυτό λένε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ένα δίκαιο και κοστολογημένο πρόγραμμα, επαναφέρει τη Δικαιοσύνη στην Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία, την Κοινωνία, την Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα, τον Πολιτισμό ακόμη και στην ίδια τη Δικαιοσύνη. Στις 21 Μαΐου, ψηφίζουμε για τη #ΔικαιοσύνηΠαντού.

Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού στο ναυπηγείο Σύρου

Επίσκεψη Γιώργου Μαραγκού στο ναυπηγείο Σύρου

Κατά την επίσκεψή μου στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου της ONEX NEORION Shipyards, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Εργοστασιακού Σωματείου, είχα τη χαρά να συνομιλήσω με δεκάδες εργαζομένους.

Read More